Prefabrik konutlar, tek villalık müstakil yaşamlardan toplu yaşam alanlarına doğru genişliyor. Afrika’ya kadar bina gönderen Özge Yapı, Türkiye’yi prefabrik konut siteleri ile tanıştırıyor.

Markalı konut projelerinde yeni bir alan daha doğuyor. Artık konut siteleri sadece betonarme yapılardan oluşmayacak, isteyene göre prefabrik tarzda da yapılacak.

Türkiye’de bu işin öncülerinden olan ve bugün aralarında Afrika ülkelerinin de olduğu 70’den fazla ülkeye bina gönderen Özge Yapı, prefabrik konutların kapsama alanını, tek villalık müstakil yaşamlardan toplu yaşam alanlarına doğru genişletiyor.

Hekim Holding bünyesinde faaliyet gösteren Özge Yapı’nın Pazarlama Müdürü Burcu Doğan, doğru bir imalatla yapıldığında betonarme binalar kadar uzun ömürlü olan prefabrik binalarda gelişen teknoloji ile birlikte daha konforlu, daha modern, daha estetik ve daha şık yapıların ortaya konulabildiğini söyledi.

Burcu Doğan, kendilerine turistik tesislerden toplu konut sitelerine kadar pek çok yerden teklif geldiğini, önümüzdeki yıllardan itibaren Türkiye’de farklı alanlarda şık prefabrik konutların görüleceğini açıkladı.

Afet durumlarında acil barınma ihtiyaçları ile gündeme gelen prefabrik konutlar, Türkiye’de 1999 Marmara Depremi sonrası kriz masaları tarafından toplu yaşamlar için hayata geçirilmişti, bu nedenle hala prefabrik konutlar denilince akla ilk olarak afet konutları geliyor.

Ancak artık bu durumun değiştiğini anlatan Özge Yapı Pazarlama Müdürü Burcu Doğan, mimarideki tüm gelişmelerin adapte edildiği prefabrik sektöründe artık çok lüks villalardan fabrikalara, hatta turistik tesislere kadar pek çok bina ihtiyacının giderildiğini açıkladı.

Burcu Doğan, “Bize toplu konut sitelerinde de teklif gelmeye başladı. Datça gibi kimi noktalarda turistik tesisler ürettik, hatta tamamıyla çelik konstrüksiyon bir lüks otel bile yaptık, biz toplu konutlardan ve turizm sektöründen bu yıl çok fazlaca teklif geleceğini görüyoruz” dedi.

Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Toplu konut sitesi bile olsa, bunları betonarmede gördüğünüz gibi çok katlı birbirine geçmiş binalar gibi olmayacak, çok daha modern, doğayla çok daha iç içe, insanların daha huzurlu yaşayabilecekleri ortamlar tasarlıyoruz. Bunların Türkiye’nin çeşitli yerlerinde örnekleri var. Yurtdışında da çok sayıda toplu konut projelerimiz devam ediyor ve piyasada beğeniyle karşılanıyor…”

Lübnan’da denize sıfır, havuzlu, sosyal tesisli, bungalov evler yaptıklarını anlatan Doğan, hızlı üretilmelerinden dolayı prefabrik yapıların sezona yetiştirilebildiğini, bu nedenle turizmcilerin gözdesi haline geldiğini ifade etti.

Mültecilerin Kampları İstanbul’dan Gidiyor

Son bir yıldır Suriyeli göçmenler için Almanya, Hollanda, Polonya, Çekoslavakya sınırına mülteci kampları gönderen Özge Yapı, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri’nde de yoğun projeler gerçekleştiriyor. Şirket ayrıca Afrika’nın bir çok spesifik bölgesine konut gönderiyor, Umman’da petrol ve doğalgaz kampları kuruyor.

25 yılı aşkın zamandır prefabrik sektöründe iş yapan Özge Yapı’nın üretim ve yönetim üssü İstanbul olmakla birlikte İzmir, Giresun ve Sakarya’da showroomları bulunuyor.