Özge Yapı, değişen dünyaya hızla adapte olan kurumsal firmalar arasında yer alıyor ve binaları ya da kapalı alanları yeni koşullara göre planlayarak, yaşamı sürdürülebilir kılmayı amaçlıyor. Günümüz koşullarında en çok ihtiyaç duyulan yapı modellerinin başında modüler hastaneler geliyor. Özellikle COVID-19 virüsünün yarattığı olağanüstü koşullar, Özge Yapı’nın çalışmalarını hızlandırmasına sebep oldu. Tasarım, üretim ve montaj ekibimizle birlikte sağlık sistemini destekleyen yapılar üstüne yoğunlaşıyoruz. Bu tarz yapıların hızla planlanarak çoğaltılması için yıllara yayılan tecrübemizi sizlere sunuyoruz.

Prefabrik Hastane Çözümleri

İçinde bulunduğumuz küresel salgın, tüm dünya için yeni ve belki de radikal önlemler almayı gerektiriyor. Sağlık sisteminin zorunlu ihtiyacı olan yapıları, bu alandaki tecrübemiz ile geliştiriyoruz. Mümkün olan en pratik çözümü, belli bir konforu da içine alarak tasarlıyoruz. Bu yolculuğumuz fabrikamızda üretime geçen sayısız prefabrik sağlık yapıları ile çok önemli bir aşamaya geliyor. Modüler sistemle yapı üretmenin bazı avantajlarını da içinde bulunduğumuz günler sayesinde biraz daha net görmeye başlıyoruz. İhtiyaç duyulan yapıları oluşturmak için gereken parçaları çok hızlı üretiyoruz. Eklenebilir parçaları doğru şekilde tasarlayıp üreterek ihtiyaç duyulan yapıları da aynı hızda inşa edebiliyoruz. Hastaneler kurmak ya da sağlık personeli için konut binaları yapmak gibi normalde çok zorlu olacak projeleri, konteynerler ve prefabrik yapılar ile tüm diğer alternatiflerden çok daha hızlı gerçekleştiriyoruz.

Hızlı Tasarım, Üretim ve Montaj ile Prefabrik Hastane

Prefabrik binaların kurulumu için, normal bir betonarme yapı inşasından çok daha kolay ve kısa sürede gerçekleştirilebilir. Bu yöntemle sağlam yapıları derin temeller kazmadan yükseltebiliyoruz. İhtiyaçlar net bir şekilde belirlendiği ve yapı doğru tasarlandığı sürece bir hastane için gereken tüm alanları yaratabiliriz. Kullanılan malzeme ile gereken sağlık koşullarını oluşturarak, bu alanda elzem olan sterilizasyonu da kolaylıkla sağlayabiliriz. Ek alanlara, yeni oda ya da salonlara ihtiyaç duyulursa mevcut yapıya çok kısa sürede eklemeler yapabiliriz. Bu eklemeler yapılırken diğer bölümlerde hasta bakımı dahil her türlü tıbbi süreç de devam edebilir. Zaten prefabrik yapmanın bir avantajı da budur. İlave ve tadilatlar mümkündür, söküm ve yeniden kuruluma müsaittir.

Büyük iş makinelerine, beton mikserlerine ihtiyaç duymadan bir binayı sadece montaj yöntemleriyle var edebiliriz. Prefabrik yapı oluşturmanın bir diğer iyi yanı kurulum yapılacak alan için gereken ön çalışma süresinin de çok kısa olmasıdır. Yapıları oluşturan demir konstrüksiyonlar birbirine montajlandığında mümkün olan en sağlam iskeletler oluşur. Bu sağlam iskeletleri doğru malzemelerle birleştirerek alanları oluşturmak ise yıllar ya da aylar değil sadece günler alır. Bu yüzden prefabrik sağlık yapıları günümüz için en iyi alternatifler oluyor.

Özge Yapı Tecrübesiyle Prefabrik Sağlık Yapıları

Yaptığımız ve yapımı devam eden hastane projelerimizde, laboratuvarlar, tomografi odaları, hasta kabul ve triaj üniteleri, acil servis ve poliklinikler gibi ihtiyaç duyulan tüm alanlar doğru şekilde planlanıp çalışır hale getirilir. Bu alanlar, sudan etkilenmeyen ve yanmayan fibercement cephe kaplama elemanları ile kaplanır. Böylece hem içerideki hastalar ve sağlık personeli, hem de hayati önem taşıyan tıbbi ekipmanlar yüzde yüz güvence ile korunur.

Bütün bu modüler yapı avantajları sayesinde, ülkemizden ve dünyadan gelen farklı projeler üstünde çalışıyoruz. Hem devlet hem de özel sektörün ihtiyacı olan sayısız modüler hastane ve benzeri yapıyı hızla inşa ederek, geçen her saatin önemli olduğu bu zor zamanları bir an önce atlatabilmek istiyoruz. Bu alanda ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü projenin tasarımından kurulumuna kadar tüm süreçlerde yanınızdayız. Projelerinizle ilgili uzman ekiplerimizden dilediğiniz zaman bilgi ve destek alabilir, Özge Yapı’nın bu alandaki tecrübelerinden faydalanabilirsiniz.