tek-katli-prefabrik-ev

Prefabrik ev, özellikle son dönemlerde giderek daha da popüler hale gelmektedir. Hem dayanıklı hem de düşük maliyetli olan bu yapılar, arsalara yaşam alanı kurma açısından kolaylık sunar. Hızlı üretilebildikleri için kısa süre içerisinde kullanılabilir hale getirilmeleri mümkündür. Bu yapılar, tamamen fabrikada üretilip getirildiği için kurulum alanında herhangi bir inşaat işine gerek duyulmaz. Sade bir subasman betonu üzerine rahatlıkla kurulabilmektedir. Dolayısıyla prefabrik ev fiyatları, betonarme yapılara göre daha ekonomiktir. Bu da daha fazla kişi tarafından tercih edilmesini sağlar. Ayrıca sunduğu avantajlar sayesinde kullanım esnasında sağlamlık, uzun ömürlülük, işlevsellik vadeder.

Prefabrik Ev Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Prefabrik ev fiyatlarının belirlenmesinde etkili olan pek çok faktör vardır. Özellikle bölgesel iklim koşulları, galvanizli çelik ham madde ve cephe kaplamalarda kullanılan ve prefabrik evlerin ana malzemesi olan fibercement maliyetleri, bu evlerin fiyatları belirlenirken göz önünde bulundurulur. Oda sayısı, kat sayısı, bina alanı gibi faktörler kullanılan malzeme miktarının artmasına neden olduğu için prefabrik ev fiyatları üzerinde doğrudan etkilidir.

Projeden projeye prefabrik ev modelleri değişiklik gösterdiği için fiyatları da farklıdır. Çünkü modeller, prefabrik evlerin iç ve dış yapılarının değişmesinde etkilidir. Farklı iç tasarımlara sahip prefabrik evler, kullanım açısından çeşitli ihtiyaçlara hitap eder. Bazı prefabrik evler, kişiye özel olarak tasarlanırken bazıları hazır olarak sunulur. Dolayısıyla bu modellerin fiyatlarında değişiklikler görülmesi doğaldır. Prefabrik evin kullanılacağı bölgesel iklim koşulları, bu evin üretiminde kullanılacak malzemeleri ve yalıtım sistemini etkiler. Yani iklim özelliklerine göre de bir fiyatlandırma söz konusudur.

tek-katli-prefabrik-ev

Prefabrik Evlerin Fiyatları Standart Mıdır?

Prefabrik evler, farklı projelerle sunulduğu için özellikleri de değişiklik gösterir. Dolayısıyla fiyatları standart değildir. Pek çok faktöre göre değişiklik gösteren fiyatlar, prefabrik evlerin farklı bütçelere hitap etmesini sağlar. Aynı modele sahip prefabrik evler bile İstanbul için farklı, Ankara için farklı, Erzurum için farklı fiyatlarda sunulabilir. Çünkü bu yerlerin iklim koşulları birbirinden farklıdır. Ayrıca şehrin sosyo-ekonomik düzeyi ve yaşam standartları da göz önünde bulundurularak erişilebilir bir fiyatlandırma yapılır.

Prefabrik Ev Fiyatları Betonarme Evlere Göre Uygun Mudur?

Prefabrik evlerin üretimi, betonarme yapılara göre çok daha kolay ve hızlıdır. Evin tüm detayları fabrikada üretildikten sonra araziye montajlanır. Kurulum esnasında herhangi bir inşaat işine gerek olmadığı için prefabrik evlerin yapım süreci son derece ekonomiktir. Üretim işleri çok kısa süre içinde fabrikada tamamlandığından, betonarme yapılardaki gibi uzun süreli çalışmalar gerekmez. Bu da prefabrik evlerin daha uygun maliyetlere sahip olmasının temel sebeplerindendir.

Tek katlı ve dubleks prefabrik yapılarda, aynı yapıya sahip betonarme evlere göre %30 ila %40 arası maliyet tasarrufu yapmak mümkündür. Aynı zamanda prefabrik evlerde, betonarme yapılardaki gibi ısı ve ses yalıtımı, çatı izolasyonu, elektrik bağlantısı, kanalizasyon sistemi gibi özellikler bulunur. Yani bu evlerde konforlu bir şekilde yaşayabilir ve tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Depreme dayanıklı olmalarıyla öne çıkan prefabrik ev modelleri, sağlam yapıları ile uzun süreli kullanım ömrüne sahiptir. Hem ekonomik hem de kullanışlı olan prefabrik evleri tercih ederek avantajlı bir şekilde ev sahibi olabilirsiniz.

tek-katli-prefabrik-ev

Prefabrik Ev Fiyatlarına Neler Dahil Değildir?

Prefabrik evlerin üretiminde fiyata dahil olmayan bazı unsurlar vardır. Bunlar doğal olarak yapının temelinde bulunan detaylardır. Zemin betonu, nakliye, seramik, parke, mutfak dolabı gibi yapıya ait unsurlar fiyatlara dahil değildir. Ayrıca montaj ekibinin yeme içme ve konaklaması da bina fiyatlarına dahil değildir. Tüm bunlar düşünüldüğünde prefabrik evler ile ilgili bina elamanları, Duvarlar, Çatı, Tavan, Elektrik, Sıhhi Tesisat malzemeleri, Kapılar, Pencereler, Boya malzemeleri gibi ana ürünlerin fiyatlara dahil edildiği görülebilir. Ayrıca yerel izinler ve onaylar müşteri tarafından alınması gerekmektedir.

Üretici Sorumluluğundaki İşler Nelerdir?

Prefabrik evlerin üretiminde pencereler, kapılar, bina duvar ve çatı elemanları, sıhhi tesisatlar, elektrik, montaj ve boya tamamen üreticinin sorumluluğundadır. Prefabrik yapının temelini oluşturan bu unsurları sizlere sunan Özge Yapı A.Ş., ihtiyaçlarınıza uygun evi tasarlar ve üretir. Modern tesislerde üretilen prefabrik evleri, istediğiniz alana getirerek kurulumunu gerçekleştirir.

Müşteri Tarafındaki Sorumluluklar Nelerdir?

Prefabrik ev almak isteyen müşteri olarak sizlerin de bazı sorumlulukları vardır. Öncelikle alınması gereken resmi izinleri tamamlamanız gerekir. Bu izinleri almadan prefabrik eve dair herhangi bir işleme başlanamaz. Ardından zemin betonunu hazırlamanız ve prefabrik evin kurulacağı alanı belirlemeniz gerekir. Prefabrik ev üretiminde müşteri sorumluluğunda olan diğer detaylar ise şöyledir:

  • Seramik
  • Parke
  • Isıtma ve soğutma sistemleri
  • Nakliye
  • Vitrifiye montajları
  • Mutfak dolabı
  • Taban yalıtımı
  • Elektrik ve sıhhi tesisatın harici hat bağlantıları ve abonelik işlemleri
  • Montaj ekibinin yeme içme ve konaklaması

Prefabrik Ev m2 Fiyatı Nedir?

Prefabrik evlerde metrekare fiyatı, projeden projeye değişiklik gösterir. Bu noktada projenin özellikleri dikkate alınır. Yani prefabrik evlerde standart bir m2 fiyatı bulunmaz. Bölgesel iklim koşulları, bu evlerin metrekare fiyatlarının belirlenmesinde oldukça etkilidir. Bu metrekarelerin evin içinde kaç odaya ayrılacağı ve oda planı da prefabrik evlerin fiyatları belirlenirken göz önünde bulundurulur.

Anahtar Teslim (Her Şey Dahil) Prefabrik Ev Satışı Nasıl Olur?

Özge Yapı A.Ş. bünyesinde anahtar teslim prefabrik ev satışı yoktur. Çünkü satış esnasında müşteri sorumluluğunda olan bazı unsurlar vardır. Altyapı, izinler, zemin kaplamalar, ısıtma ve mutfak dolapları fiyatlara dahil değildir. Yani her şey dahil prefabrik ev satışı yapılmaz.

İkinci El Prefabrik Ev Satın Almanın Dezavantajları Nelerdir?

İkinci el prefabrik evler, ilk başta daha ekonomik gelebilir. Ancak bu evleri tercih etmek, bazı sorunları da beraberinde getirebilir. Örneğin; istediğiniz modeli ikinci el prefabrik evler arasında bulamayabilirsiniz. Ayrıca beğendiğiniz ikinci el prefabrik evi söküp kendi arazinize götürmeniz gerektiğinden söküm ve kurulumda bazı zayiatlar oluşabilir. Dolayısıyla ek masraflarla karşılaşabilirsiniz.

Prefabrik Ev Satın Alımında Taksit İmkanı Var Mıdır?

Özge Yapı A.Ş. prefabrik ev üreticisi olarak prefabrik ev satın alımlarında taksitlendirme yapmamaktadır. Güncel piyasa koşulları nedeni ile siparişte peşin olarak satılmaktadır.

Dubleks Prefabrik Ev Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Dubleks prefabrik ev fiyatı proje özelliklerine göre belirlenir. Bu noktada oda sayısı, bina alanı ve veranda alanı gibi detaylar, fiyatlar üzerinde etkilidir. Ayrıca prefabrik evin kurulacağı alanın iklimsel koşulları da fiyatlara yansır.

Siz de yaşam alanlarınızı hem sağlam hem de modern prefabrik evlerle oluşturarak kullanışlılık ve konfor elde edebilirsiniz. Üstelik düşük maliyetler ve hızlı çözüm avantajları sayesinde arazilerinizde prefabrik evlerin tüm olanaklarından yararlanabilirsiniz. Özge Yapı A.Ş. bünyesinde bulunan prefabrik ev fiyat ve özellikleri ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız hemen telefon numaramız üzerinden firmamıza ulaşabilir ya da fiyat teklif formu gönderebilirsiniz. Aradığınız kriterlere ve ihtiyaçlarınıza hitap eden modelleri tercih ederek prefabrik ev sahibi olabilirsiniz.